Alışverişlerde Yeni Dönem Başlıyor: 7 Bin TL Üzeri Ödemelerde Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor İddiası

Alışverişlerde Yeni Dönem Başlıyor: 7 Bin TL Üzeri Ödemelerde Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor İddiası

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, 7 bin TL ve üzerindeki alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımını zorunlu hale getirecek bir taslak düzenleme hazırladığı iddiasın da bulunuldu. Bu düzenleme ile nakit ödemelerin sınırlandırılacağı ve belirlenen tutarın üzerindeki alışverişlerde kredi kartı kullanılmasının mecburi olacağı öne sürülüyor.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan Çarpıcı Paylaşım

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu iddiayı gündeme getirdi. Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir taslak üzerinde çalıştığını ve bu düzenlemenin, 7.000 TL üzerindeki alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımını zorunlu kılacağını ifade etti.

Özel Usulsüzlük Cezası Gündemde

Paylaşılan bilgilere göre, düzenleme yalnızca vergi mükelleflerini değil, tüm vatandaşları kapsayacak. 7.000 TL ve üzeri alışverişlerde kredi veya banka kartı kullanılmadığı takdirde, kişilere özel usulsüzlük cezası uygulanabileceği ifade ediliyor. Babuşcu, bu düzenleme hayata geçerse, kamu veya özel sektörde çalışanların büyük tutarlı alışverişlerinde kart kullanımının zorunlu olacağını dile getirdi.

Örneklerle Düzenlemenin Etkisi

Babuşcu’nun örnek verdiği senaryolardan birinde, bir memur, evine aldığı 20.000 TL'lik buzdolabını nakit yerine kredi kartı ile ödemek zorunda kalacak. Başka bir örnekte ise, akademisyen olarak çalışan bir kişi, 10.000 TL'lik kitap alışverişini kartla yapmak durumunda olacak. Düzenleme öncesinde, yalnızca vergi mükellefleri arasında gerçekleşen 7.000 TL üzeri işlemlerde kart kullanımı zorunluyken, yeni taslakla birlikte mükellef olmayan bireyler de aynı kurala tabi tutulacak ve aksi durumda cezalandırılabilecek.

Önceki Haber Sabancı Holding Dünya devini satın aldı
Sonraki Haber TÜİK Temmuz 2024 Kümes Hayvancılığı Üretim miktarını açıkladı
Benzer Haberler