Adana lezzetinin tadı damaklarda kaldı
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park'ta tamamlandı.
Festivali değerlendiren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Merkez Park'taki alanda 76 stantta satış yapıldığını, 48 kadın kooperatif standı ile 13 belediye standının yer aldığını ifade etti. Vali Köşger, “Adana sadece kebaptan ibaret olmayan bir şehir ama Adana deyince de akla ilk gelen lezzetler tabi ki kebabı ve kebabın yanında olmazsa olmaz şalgamı. Bu sene festivalimizde yaklaşık olarak 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketildi" dedi.
Adana'nın artık gastronomi turizminin önemli bir parçası olduğunu aktaran Vali Köşger, festivali 800 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak şunları söyledi; “Festivali 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Bu yılki festival; kadim kentimizin zengin mutfak kültürünü, tarihi ve turistik değerlerini tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda Adana ekonomisine büyük katkı sağladı. Öyle ki hem Adanalı hemşehrilerimiz hem de ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin yaptığı harcamalarla birlikte toplam 3,7 milyar TL'lik bir ekonomik değerden bahsedebiliriz. Bunun dışında sosyal medya, yazılı ve görsel basında çıkan haberler de Adana'yı tanıttı. Bu tanıtım çalışmaları da önümüzdeki dönemlerde Adana turizmine büyük katkı sağlayacaktır".
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'müzün de yer aldığı festivalde kurulan stantta, bölgemizde yetiştirilen tarımsal ürünler sergilendi. Ziyaretçiler, en çok yapay pamuk tarlasına ilgi gösterdi ve 7'den 70'e fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, il müdürlüğü olarak festival boyunca onlarca misafir ağırladıklarını, gıda kontrol görevlileri ile de gıda denetimi yaptıklarını ifade etti.